Het team van het diaconaal Inloophuis Soest bestaat uit een coördinator en een team van vrijwilligers. Ons ideaal is om een plek te creëren waar iedereen zich thuis voelt. Juist die mensen die daar extra behoefte aan hebben. Wellicht omdat ze niet zoveel contact zouden hebben als ze zouden willen, of op een bepaalde manier buiten de boot vallen. In onze snelle en soms harde samenleving zien we dat dat iedereen kan overkomen. Wij zijn dan ook geen ‘hulpverleners’ en ‘clienten’, maar vooral  mensen, bewoners van Soest die er willen zijn voor elkaar.

 

Het Inloophuis komt voort uit een samenwerkingsverband van kerken in Soest. De deelnemende kerken zijn op dit moment de Evangelie Gemeente Soest (Julianakerk), de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (Schuilplaatskerk) en de Protestantse Gemeente Soest. Zij vinden dat het onlosmakelijk bij kerk-zijn hoort dat je er bent voor alle mensen. Dat je gastvrij bent en een luisterend oor biedt. Het verhaal van degenen die komen binnenlopen staat centraal. Als daardoor iemand zich meer thuis voelt, meer geaccepteerd voelt, en er verbindingen ontstaan tussen mensen, dan is onze missie geslaagd.

 

Wij willen zorgvuldig omgaan met onze gasten en vrijwilligers. Daarom hanteren en handhaven wij een privacybeleid en preventie- en integriteitsbeleid.

Comments are closed.